Ayağın sıkma merkez yüksekliği, statik kavrama gücü ve uygulama kuvveti arasındaki ilişki nedir?

Ayağın sıkma merkez yüksekliği, statik kavrama gücü ve uygulama kuvveti arasındaki ilişki / Ayak kütle momenti ve sıkma gücü kaybı arasındaki ilişki

Eğer ayağın sıkma merkez yüksekliği (Şekil 8'deki H boyutu), standart yumuşak ayağın sıkma merkez yüksekliğinden daha yüksek ise taban ayağa, T-Somununa, bağlantı civatalarına aşırı bir yük uygulanır. Bu parçaların kırılmasını engellemek için tezgahı müsaade edilir maksimum uygulama kuvvetinden daha az bir uygulama kuvveti ile çalıştırmak önemlidir.

Ek olarak, eğer ayak daha büyük ve ağırsa ayakta oluşan merkezcil kuvvet artacaktır. Merkezcil kuvveti göz önünde bulundurarak, dinamik sıkma gücünü incelemek önemlidir ve tezgahı da kesme gücüne dayanabilecek dönüş hızında kullanmak gerekir.

 

G: Ayak kütlesinin merkezi
m: Ayağın kütlesi
r:  Ayna merkezinden, ayak kütlesinin merkezine olan mesafe
H: Sıkılan noktanın merkez yüksekliği

Tehlike:

  • Ayağın yüksekliğini sıkma gücü tablousna göre ayarlayınız.
  • Eğer ayak, standart yumuşak ayaktan daha uzunsa, onu sıkma kuvveti tablosunda belirtilen uygulama kuvvetinde kullanın (piston itme kuvveti, çekme tüpü çekme kuvveti). Eğer kuvvet azaltılmadan kullanılırsa, ayna kırılacaktır ve bu da ayna ve iş parçası yerinden fırlayacağı için tehlikelidir.

Bu bilgiler Kitagawa marka B200 serisi 4”, 5”, 6”, 8”,10” ,12” ve 15”  torna aynalarını içermektedir.

Yumuşak ayaklar, 3 ayaklı açık merkezli Kitagawa 6”, 8”,10”12” Hidrolik torna ayna ile birlikte verilmektedir; sert ayaklar ihtiyaca göre sağlanır.

6 inç cnc torna aynası ve 8 inç ayna ölçüleri için bizimle irtibata geçebilirsiniz