CNC Takım Tezgahları Nedir?

CNC Takım Tezgahları Nedir?

Teknoloji geliştikçe karmaşık parçaların, daha seri ve daha hassas imal edilmesi gerekmiştir. Bilgisayar desteği ile çalışan Cnc torna makinası sayesinde tezgahın çalıştırılmasının, durdurulmasının, takım değiştirilmesinin, eksen hareketlerinin ve buna benzer tezgahın çalışması ile ilgili tüm işlerin bilgisayardaki bir kontrol ünitesi sayesinde otomatik olarak kontrol edilmesi sağlanır ve aynı hassasiyetle seri üretimi mümkün kılar.

Cnc Takım tezgahları, metal, plastik ve ahşap gibi ham madde halinde olan bir malzemeyi işleyerek bunlara belirli bir şekil veren üretim araçlarıdır. Nümerik programa göre çalışan takım tezgahlarına ise nümerik kontrollü (NC-Numerical Control) takım tezgahı denir. NC tezgahlara bilgisayar kontrolü eklenmesi ile CNC (Computer Numerical Control) torna tezgahları oluşmuştur.

CNC takım tezgahlarında genelde X ve Z ekseni olmak üzere iki temel eksen vardır.İşleme kapasiteleri daha geniş olan CNC torna tezgahlarında eksen sayıları 3 yada daha fazla olabilir. Eksenler hareket ettiği doğrultu boyunca hassas bir şekilde otomatik olarak pozisyonlandırılır.

Parça üzerinde yapılacak değişiklikler sadece programın ilgili bölümünde ve tamamı değiştirilmeden seri olarak yapılır. CNC tezgahlarda NC tezgahlardan farklı olarak program durdurulabilir, değiştirilebilir, değiştirilmiş olan program son şekliyle hem işletilir hem de hafızaya alınır, sistemde takım parçaları, boyutları vs. operatör tarafından CNC takım tezgahına tanımlatılabilir ve tüm bu parametrelerin kontrol ünitesine bir kere tanımlanması yeterlidir. Bu nedenle CNC takım tezgahlarıyla yapılan imalat büyük bir esnekliğe sahiptir. Birden fazla tezgah ile çalışma imkanı olur.

CNC tezgah kontrol ünitesi bir güç kaynağı ile beslenir ve herhangi bir enerji kesintisinde program saklanır. Ayrıca CNC takım tezgahlarında parça işlenmesi sırasında operatör müdahalesi yoktur ve böylece hem operatör hataları minimize edilir hem de maksimum iş güvenliği sağlanır.

İnsan faktörünün imalatta fazla etkili olmamasından dolayı seri ve hassas imalat mümkündür. Böylece parça imalatına geçiş daha süratlidir. Ayrıca CNC takım tezgahlarında iş parçası hassas ve devamlı aynı ölçüde çıkar yani CNC takım tezgahlarının tekrarlama ve pozisyonlama hassasiyeti çok yüksektir.

CNC takım tezgahlarının avantajları yüksek verimlilik ve parça kalitesi, kolay kalite kontrol, ek aparat ihtiyaç ve stoğunun az olması ve tek bağlamada birden fazla işlem yapılabilmesidir. CNC takım tezgahlarında işlem süreleri sabit olduğundan üretim plan, takip ve denetimi kolaydır. Üretilen parçalarda bozuk parça adeti oldukça azdır. Üretilen her parçanın kalitesi ve süresi aynıdır. Tezgahın çalışma temposu yüksek ve aynıdır. Kullanılan kesici takımların ömrü daha uzundur.Önceden zaman ve maliyet tespit imkanı CNC takım tezgahlarına çalışma ve dizayn esnekliği sağlar. Operatörden kaynaklanan kişisel hatalar ortadan kalkar.

İşleme zamanı kısalır, Gereksiz hız aralığı değiştirilmeleri ortadan kalkar, Bir program yazılımı ile karmaşık parçaların işlenme kolaylığı elde edilir, yeni teknolojik gelişmelerin tezgaha aktarımı mümkündür.

CNC takım tezgahlarından bazıları şunlardır: Cnc torna tezgahları, Cnc freze tezgahı, cnc/siensi dik işleme merkezi, c eksenli cnc torna, cnc dikey torna, cnc yatay torna, taşlama tezgahı, ahşap işleme cnc/siensi oyma makinesi, cnc metal işleme, cnc yatay torna, cnc torna c eksen vb.

Bütün CNC tezgahların kendine has kapasite,operasyon yetenekleri vardır. CNC takım tezgahları; mobilya, uçak ve helikopter sanayi, otomotiv başta olmak üzere çok çeşitli makina sanayi kollarında kullanılmaktadır. Günümüzde imalatın yapıldığı hemen hemen her alanda ve Cnc plastik kalıp imalatı işleme ile ilgili CNC sanayi tezgahları kullanılmaktadır.

Tandem Takım tezgahları olarak gerek CNC makine gerek CNC freze konularında anahtar teslim projeler ve satış sonrası cnc servis destek hizmetleri ile sektörde farklılık yaratmaktayız. CNC Makinaları portföyümüzde çok milli CNC torna çeşitleri, Fanuc cnc torna, yedek parça ve aksesuarları, CNC /siensi dik işleme merkezleri, 3 eksen CNC, 4 eksen CNC, 5 eksen CNC, satıh taşlama tezgahları, profil taşlama tezgahları, silindir taşlama tezgahları, kalıp alıştırma presleri, hassas sert tornalama CNC makinası bulunmaktadır.

En iyi cnc markaları, cnc dikey işleme, cnc yatay işleme, cnc freze fiyatları, cnc torna tezgahı, cnc makine, cnc tornalama fiyatları ve üniversal freze tezgahı fiyatları için bizimle irtibata geçiniz.

CNC Tornalama - CNC Makineleri için lütfen tıklayınız.