CNC Hidrolik Aynalarda Sıkma Kuvveti

HİDROLİK AYNALARDA SIKMA KUVVETİ İLE DÖNÜŞ HIZI ARASINDAKİ İLİŞKİ
1. Maksimum statik(durağan) sıkma kuvveti
Hidrolik ayna, CNC torna aynası çeşitlerinden bir tanesidir.

Makine sanayinde CNC takım tezgahları iş parçalarını bağlamak için kullanılan hidrolik CNC torna aynası, parçanın bağlanma işleminde zaman tasarrufu sağlayarak işin daha kısa sürede bitmesini sağlar. CNC takım tezgahlarında kullanılan torna aynası hidrolik veya pnömatik sıkma sistemi ile çalışmaktadır.

Kitagawa hidrolik ayna dünyada en çok kullanılan aynadır. Takım tutucular ve iş bağlama ekipmanlarında zengin ürün portföyü ve Japon kalitesiyle tanınmaktadır.

Statik sıkma kuvveti, aynanın dönmediği durumdaki sıkma kuvvetidir.

CNC Hidrolik ayna, silindirden gelen uygulama kuvvetini sıkma kuvvetine dönüştüren bir mekanizmaya sahiptir. Bu yüzden izin verilen maksimum uygulama kuvveti maksimum statik sıkma kuvveti olur.

Ancak sıkma kuvveti, CNC aynalarının yağlama durumuna, yağ kullanımına, torna aynasının yumuşak ayağının yüksekliğine vb. nedenlere bağlı olarak farklılık gösterir. Maksimum statik sıkma kuvveti, aşağıda belirtilen şartlar sağlandığında oluşan değerdir:

  • Ayak olarak, Kitagawa CNC aynalarında standart yumuşak ayak kullanılır.
  • Yumuşak ayağın eklenen vidaları belirtilen torkta sıkılacaktır.
  • Değerler, Kitagawa sıkma kuvveti ölçer ile elde edilmiştir. Sıkma kuvveti ölçerin kavrama pozisyonu, yumuşak ayağın üst düzeyinin yarısı (1/2) yüksekliktedir. (Aynanın yüzeyinden ayağın en üst yüzeyine kadar olan yükseklik).
  • CNC Ayna yağlama için Kitagawa “CHUCK GREASE PRO” kullanılır.

Hidrolik güç olarak 20 lt/dk, ve ya daha fazla hacimli değişken pompa kullanılır. Basınç, pompanın kendi üzerinden veya ayrı bir basınç ayar valfi ile belirlenir. Kitagawa CNC yedek parçalar, CNC teknik destek servisi ve CNC mühendislik alanıyla ilgili projelerde firmamızla iletişime geçebilirsiniz.

CNC Torna aynası hakkında detaylı bilgi için lütfen bizimle iletişime geçiniz.